Kuivalihakundille tuotantotilat Tuusulaan
BRAND toimitilat rakensi Tuusulaan uuden toimitilan kotimaista kuivalihaa valmistavalle Kuivalihakundille. Yhteensä 1500m² toimitilaan rakennettiin elintarviketuotanto-, logistiikka- ja toimistotiloja. BRAND toimitilat vastasi hankkeessa kokonaisvaltaisesti suunnittelusta ja toteutuksesta ja toteutettiin siis KVR-urakointina. Rakennushanke aloitettiin kesällä 2021.
Uusi toimitila mahdollistaa toiminnan kasvun ja kehityksen
Kuivalihakundin toiminta on kasvanut pikkuhiljaa kotikeittiössä tapahtuvasta toiminnasta merkittäväksi elintarviketuotantolaitokseksi. Työntekijöitä yrityksessä on jo 19. ”Uutta toimitilaa ollaan kartoitettu jo pitkään. Ollaan nykyisissä tiloissa tehty ratkaisuja tuotannon kasvattamiseksi, mutta nyt olemme saavuttaneet sen pisteen missä kasvaminen nykyisissä tiloissa ei ole enää järkevää ja tehokasta. Uudet toimitilat tulevat mahdollistamaan tuotannon automatisoinnin sekä tuotantokapasiteetin kasvattamisen ” kertoo Timo Lahti, Kuivalihakundin perustaja.
BRAND toimitilat mutkaton ja luotettava toimija
Yhteistyökumppanin valinnassa tärkeä tekijä oli myös luottamus yhteistyökumppaniin. ”Meidän pitää luottaa sataprosenttisesti siihen, että saadaan rakennettua toimiva kuivalihatehdas” Timo Lahti sanoo. Tärkeä lisäarvo kumppanin valinnassa oli BRAND toimitilojen tarjoama ”avaimet käteen”-konsepti. ”Olen aiemmin muuttanut neljä varastotilaa elintarvikelaitoksiksi. Kun sain pari vuotta sitten viimeisimmän muutoksen maaliin niin päätin, että seuraavan paikan saa kyllä rakentaa joku toinen,” Timo Lahti lisää.
”BRAND toimitilat valikoitui kumppaniksi projektiin tarjouskilpailun kautta.
Pidin alusta saakka BRAND toimitilojen toimintatavan mutkattomuudesta.”
Toimitilojen brändäyksen merkitys hankkeessa
BRAND toimitilojen suunnittelussa tärkeässä roolissa on asiakkaan brändin mukainen sisustus ja julkisivu. Toimitilojen visuaalinen ilme ja asiakastarpeiden mukaan suunniteltu liiketila tukee liiketoimintaa ja vaikuttaa toki myös omankin henkilökunnan viihtyvyyteen. ”Yksi motivaatio rakennusprojektissa oli henkilöstön työskentely-ympäristön parantaminen” Timo Lahti kertoo. ”Uskon myös, että brändäyksellä pystytään uuteen toimitilaan tuomaan Kuivalihakundin yritysilmettä, ronskiutta ja rosoisuutta esille,” Timo Lahti jatkaa.
Kuivalihakundi valmistaa uunikuivattua lihaa, eli tutummin jerky-kuivalihaa. Ajatus kuivalihan valmistamiseen lähti Timo Lahden pettymyksestä ostettuun kuivalihaan ja omasta tarpeesta; ”meille ei kelvannut paskat jerkyt”. Kotikeittiöstä käsin aloittanut yhden miehen sivutoiminen yritys on kasvanut oman alansa johtavaksi toimijaksi. ”Meijän visioissa me ollaan maailman paras kuivalihavalmistaja kenen lihoissa maistuu intohimo kuivalihan valmistamista kohtaan”.