BLOGI

Toimitilan vuokraus

Toimitilan vuokraus yritykselle onnistuu näppärästi meiltä! BRAND toimitilat tarjoaa toimitilojen vuokrausta esimerkiksi Tampereen, Hyvinkään, Turun, Jyväskylän, Helsingin ja koko muun Suomen alueella. Muunnamme ja varustamme vuokrattavat toimitilat aina tarvittaessa uuden vuokralaisen tarpeiden mukaisesti.

Kiinnostaako toimitilan vuokraus – ota yhteyttä

Asioita, joita kannattaa miettiä ennen toimitilan vuokrausta

On asioita, jotka kannattaa huomioida, kun uusia toimitiloja alkaa kartoittaa. Ja millä varmistatte, että vuokrattavat liiketilat vastaavat aidosti yrityksenne tarpeita.

Yrityksen sijainti

Ensimmäisenä uuden toimitilan vuokraamisessa kannattaa ottaa huomioon, missä liiketoimintaa halutaan pyörittää. Hyvään sijaintiin kannattaa panostaa, sillä se maksaa nopeasti itsensä takaisin. Sijainnilla voidaan mm. vähentää työntekijöiden työmatkakustannuksia sekä lisätä mahdollisuuksia tavata asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Hyvä sijainti auttaa usein myös säästämään välittömästi logistiikkakustannuksissa. Kun hyvän sijainnin lisäksi vuokratilan tontti on suunniteltu siten, että siellä pääsee isollakin kalustolla helposti liikkumaan, näkyvät hyödyt myös logistiikkakustannuksissa.

Alueella olevat vuokrattavat toimitilat

Kun olette määrittäneet haluamanne sijainnin, kannattaa seuraavaksi selvittää, millaisia toimitilavaihtoehtoja alueella on tarjolla. Yleisten foorumien lisäksi kannattaa myös tutustua alueella toimiviin rakentajiin, jotka toteuttavat vuokrattavia tiloja ja kysyä heiltä mahdollisista tiloista. Me BRAND toimitiloilla toteutamme yritysten itsensä näköisiä toimitiloja niin vuokra- kuin ostokohteisiin.

Referenssit ja suositukset

Kun olette selvittäneet haluamanne alueen uusille toimitiloille ja alueella toimivat rakennuttajat, kannattaa seuraavaksi selvittää rakennuttajien aiempia kokemuksia – eli millaisia projekteja he ovat toimittaneet ja millaisille yrityksille. Rakennuttajan asiakastarinoihin tutustuminen auttaa löytämään helpommin juuri teidän tarpeisiin sopivan rakennuttajan.

Tutustu meidän referenssikohteisiin

Millainen tila on tarpeen?

Yleisesti ottaen liiketiloja, joissa on esimerkiksi sekä toimisto, varasto että tuotanto, on harvemmin valmiina ja vuokrattavat liiketilat pitää silloin tehdä räätälöitynä. Liiketila vuokra määräytyy toteutetun tilatyypin ja varustetason mukaan. Tämän vuoksi kannattaa miettiä, mitkä asiat uudessa tilassa ovat yrityksen toiminnan kannalta tarpeellisia. Ja mihin käyttötarkoitukseen tilaa ollaan vuokraamassa.

On hyvä muistaa, että liiketila vuokrattunakin on tyylikäs ja loppuasiakkaan yritysilmeen mukaan räätälöity. Työpaikalla vietetään noin 50 % valveillaoloajasta, joten tilan tulee olla laadullisesti ja visuaalisesti miellyttävä työympäristö.

5 tärkeintä asiaa, jotka tulee ottaa huomioon toimitilan vuokraamisessa

  1. Sijainti – sijainnin tulee tukea yrityksen toimintaa ja piha-alueella tulee olla tarpeeksi tilaa kuljetuksia ja toimituksia varten. Lisäksi kannattaa varmistaa, että yrityksellänne on tarpeeksi parkkitilaa!
  2. Toimitilan vuokraus yrityskiinteistöistä – kun haette yrityksellenne toimitilaa, kannattaa etsintä keskittää rakennuksiin, joissa on vain yritystoimintaa. Toimintanne kannalta on tärkeää tietää, keitä naapurustoon kuuluu.
  3. Neliömäärä – kuinka monta neliötä yrityksenne tarvitsee ja mihin käyttötarkoitukseen? Neliömäärä vaikuttaa tilojen vuokraan – hyvä rakennuttaja voi auttaa teitä myös eliminoimaan hukkaneliöitä suunnitelmistanne. Toimitilan koon optimoinnissa kannattaa huomioida myös yrityksen tulevaisuuden tarpeet ja suunnitelmat. Jos tila on muokattava, sitä on helppo modifioida tarvittaessa.
  4. Kiinteät kustannukset – mitkä ovat tilan käyttökustannukset ja mitä muita sivukustannuksia tilassa on? Voiko esimerkiksi ylimääräisiä parkkipaikkoja ostaa tai vuokrata kuukausittain?
  5. Räätälöitävyys – Kysy aina, voiko tiloja räätälöidä juuri teille. Liiketilat tulisi aina kustomoida siten, että ne tukevat aidosti yrityksenne toimintaa. Lisäksi rakennuksen, piha-alueen ja koko kokonaisuuden tulee näyttää hyvältä ja edustavalta – sekä yritysilmeenne mukaiselta!

Ota yhteyttä meihin ja vuokraa toimitila

Kun toimitilan vuokraus on yrityksessä ajankohtaista, kannattaa ottaa yhteyttä BRAND toimitiloihin. Me kartoitamme ja löydämme sopivat tilat juuri teidän yrityksenne tarpeisiin. Meillä on jatkuvasti käynnissä toimitilojen rakennushankkeita ympäri Suomea. Rakenteilla voi olla jo teidän toimintaanne sopiva tila. Tarpeen mukaan muunnamme ja varustamme tilan aina ennen muuttoa, jotta toiminta voi alkaa heti mahdollisimman täysipainoisesti.