BLOGI

Kuivalihakundille tuotantotilat Tuusulaan

BRAND toimitilat rakentaa Tuusulaan uuden toimitilan kotimaista kuivalihaa valmistavalle Kuivalihakundille. Yhteensä 1500m2 toimitilaan tulee elintarviketuotanto-, logistiikka- ja toimistotiloja. BRAND toimitilat vastaa hankkeessa kokonaisvaltaisesti suunnittelusta ja toteutuksesta. Rakennushanke alkaa kesällä 2021.

Uusi toimitila mahdollistaa toiminnan kasvun ja kehityksen

Kuivalihakundin toiminta on kasvanut pikkuhiljaa kotikeittiössä tapahtuvasta toiminnasta merkittäväksi elintarviketuotantolaitokseksi. Työntekijöitä yrityksessä on jo 19.  ”Uutta toimitilaa ollaan kartoitettu jo pitkään. Ollaan nykyisissä tiloissa tehty ratkaisuja tuotannon kasvattamiseksi, mutta nyt olemme saavuttaneet sen pisteen missä kasvaminen nykyisissä tiloissa ei ole enää järkevää ja tehokasta. Uudet toimitilat tulevat mahdollistamaan tuotannon automatisoinnin sekä tuotantokapasiteetin kasvattamisen ” kertoo Timo Lahti, Kuivalihakundin perustaja.

BRAND toimitilat mutkaton ja luotettava toimija

BRAND toimitilat valikoitui kumppaniksi projektiin tarjouskilpailun kautta.  Pidin alusta saakka BRAND toimitilojen toimintatavan mutkattomuudesta” kertoo Timo Lahti. Yhteistyökumppanin valinnassa tärkeä tekijä oli myös luottamus yhteistyökumppaniin. ”Meidän pitää luottaa sataprosenttisesti siihen, että saadaan rakennettua toimiva kuivalihatehdas” Timo Lahti sanoo. Tärkeä lisäarvo kumppanin valinnassa oli BRAND toimitilojen tarjoama ”avaimet käteen” konsepti. ”Olen aiemmin muuttanut neljä varastotilaa elintarvikelaitoksiksi. Kun sain pari vuotta sitten viimeisimmän muutoksen maaliin niin päätin, että seuraavan paikan saa kyllä rakentaa joku toinen” Timo Lahti lisää.

Toimitilojen brändäyksen merkitys hankkeessa

BRAND toimitilojen suunnittelussa tärkeässä roolissa on asiakkaan brändin mukainen sisustus ja julkisivu. Toimitilojen visuaalinen ilme ja asiakastarpeiden mukaan suunniteltu liiketila tukee liiketoimintaa ja vaikuttaa toki myös omankin henkilökunnan viihtyvyyteen. ”Yksi motivaatio rakennusprojektissa oli henkilöstön työskentely-ympäristön parantaminen” Timo Lahti kertoo. ”Uskon myös, että brändäyksellä pystytään uuteen toimitilaan tuomaan Kuivalihakundin yritysilmettä, ronskiutta ja rosoisuutta esille” Timo Lahti jatkaa.

Kuivalihakundilta tulee jatkuvalla syötöllä uusilla makukomboilla maustettuja jerkyjä, viime vapuksi tehtiin muunmuassa jallulla, simalla ja rusinoilla maustettua Työväen Jerkkua. Kyllä kelpaa!

 

Kuivalihakundi

Kuivalihakundi valmistaa uunikuivattua lihaa, eli tutummin jerky-kuivalihaa. Ajatus kuivalihan valmistamiseen lähti Timo Lahden pettymyksestä ostettuun kuivalihaan ja omasta tarpeesta; ”meille ei kelvannut paskat jerkyt”. Kotikeittiöstä käsin aloittanut yhden miehen sivutoiminen yritys on kasvanut oman alansa johtavaksi toimijaksi. ”Meijän visioissa me ollaan maailman paras kuivalihavalmistaja kenen lihoissa maistuu intohimo kuivalihan valmistanista kohtaan”.