BLOGI

BREEAM - Kestävää rakentamista

BRAND toimitilat haluaa entistä enemmän ottaa vastuuta myös kokonaisvaltaisemmin ympäristöstä. Vuoden 2023 aikana on käynnistynyt useampi BREEAM-toimitilahanke. Ympäristösertifikaatti on mukana mm. Jet-Teknon kiinteistöhankkeessa Nokialla ja Tampereella Lahdesjärvellä ja Vehmaisissa alkavissa kohteissa.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assesment Method) on Euroopan johtava rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä, jonka avulla rakennuksen yhteenlaskettu ympäristövaikutus lasketaan ja arvioidaan. Tavoitteena on vähentää rakennuksen elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia. Ympäristövaatimusten täyttymistä arvioidaan eri luokissa, joita ovat esimerkiksi energian-, veden- ja maankäyttö, materiaalivalinnat, sisätilojen ilmastointi ja valaistus, jätteiden käsittely ja vaikutukset lähiympäristöön. Paikallinen BREEAM-arvioitsija tarkistaa vaatimusten täyttymisen hankkeessa ja myöntää sertifioinnin raportin ja auditoinnin jälkeen. Kaiken kaikkiaan BREEAM-sertifiointi on merkittävä tapa edistää ympäristövastuullisuutta ja kestävää rakentamista, joka hyödyttää niin ympäristöä, rakennuksen omistajia kuin käyttäjiäkin. Tämä mahdollistaa myös kiinteistöjen luotettavan vertailun ja vaikuttaa positiivisesti niiden arvoon ja laatuun.

” Haluamme yrityksenä olla mukana yhteiskunnallisesti tärkeässä kestävässä kehityksessä.  Sertifiointi kannustaa meitä kehittämään uusia, parempia käytäntöjä ja ratkaisuja ympäristön kannalta”, sanoo BRAND toimitilojen tekninen johtaja Timo Hakkarainen.

Haluatko lisätietoja BREEAM rakentamisesta tai ympäristöluokituksista? Onko mielessänne uusien vastuullisten toimitilojen hankinta?
Ota yhteyttä!